Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΥΤΕΡΟ









από τον Kuriakos Triffilis

Υλικά
- λίγο βούτυρο η λάδι
- τόνος καυτερός
- πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη(αν ο τόνος δεν είναι καυτερός)
- κάπαρη
- κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-  μακαρόνια 10 ν
- παρμεζάνα προαιρετικά
- ψιλοκομμένος μαϊντανός


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο η λάδι και μαραίνουμε τα υλικά. 
Προσθέτουμε τον τόνο. 
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τον τόνο και τα μυρωδικά.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου