Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- Κάβους από ψητό η βραστό φιλέτο ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Καρδιές τρυφερές, όχι βέβαια από αιθέριες υπάρξεις, αλλά από ΜΑΡΟΥΛΙ
- Την πικάντικη γεύση της ΡΟΚΑΣ
- Λεπτά ξύσματα ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ, που είναι ο αχώριστος φίλος της ρόκας
- Λίγα φύλλα από ΣΠΑΝΑΚΙ, για να γίνουμε Popay, για την αγαπημένη μας...
- Την γλυκιά γεύση από ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
- Λίγη εξωτική γεύση από ανάλατα ΚΑΣΙΟΥΣ
- Για το ασβέστιο, ασπρισμένα ΑΜΥΓΔΑΛΑ, κομμένα σε λουρίδες
- ΚΡΟΥΤΟΝ ή σπασμένο ΠΑΞΙΜΑΔΙ
- Κόκκινο χρώμα από κύβους ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ψιλοκομμένα
- Το υπέροχο άρωμα ψιλοκομμένου ΑΝΙΘΟΥ
- ΚΑΠΠΑΡΗ
Για το DRESSING της σαλάτας, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά
- ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- ΛΑΔΙ, ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
- Ένα κουταλάκι ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
- Μια κουταλιά ΖΑΧΑΡΗ ή ΜΕΛΙ, να την γλυκάνει και προαιρετικά αν θέλετε για να γίνει πιο παχύρευστο το ντρεσιν, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ΤΑΧΙΝΙ!!



Εκτέλεση
Κόβουμε την ρόκα το μαρούλι και το σπανάκι με τα χέρια μας, σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο την κάππαρη την ντομάτα σε κύβους, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα κρουτόν η το παξιμάδι, παρμεζάνα, και τον άνηθο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Έχουμε καβουρδίσει τα κασιους, το αμύγδαλο και το σουσάμι σε ένα τηγανάκι και το έχουμε αφήσει να κρυώσει, οπότε τα ανακατεύουμε όλα μαζί, κρατώντας λίγα κασιους για το τέλος, για γαρνίρισμα… Η σαλάτα μας πια έχει ολοκληρωθεί!!
Έχουμε ετοιμάσει το ντρεσιν χτυπώντας δηλαδή το λάδι το ξύδι, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού και την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.
Περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα μας, και ανακατεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε από πάνω με τα κασιους που έχουμε κρατήσει.

Το αποτέλεσμα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου