Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- κολοκυθάκια τριμμένα
- μαϊντανός
- δυόσμος
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- φρυγανιά ή αλεύρι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- φέτα χοντροκομμένη


Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. 


Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι τριμμένο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, την φέτα, μαϊντανό και δυόσμο. 
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κολοκύθια. Προσθέτουμε την φρυγανιά, τόση όσο να πλάθονται. 



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες βρέχοντας τα χέρια μας με λίγο νερό. 

Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. 
Kαλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου