Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΚΩΤΙ ΣΤΟ ΤΕΦΑΛ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-φέτες συκώτι
-κρεμμύδια σε ροδέλες
-πιπεριές σε ροδέλες-ρίγανη
-αλάτι
-πιπέρι
-λεμόνι
-μουστάρδα

Εκτέλεση
Πλένουμε το συκώτι το μαρινάρουμε με αλάτι πιπέρι ρίγανη.
Έχουμε χτυπήσει το λεμόνι με την μουστάρδα
Σε τεφάλ βάζουμε το συκώτι να σοταριστεί.
 
Όταν αρχίζει και παίρνει χρώμα τότε το σβήνουμε με το λεμόνι μουστάρδα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
Σκεπάζουμε με νερό ζεστό το φαγητό και το ψήνουμε μέχρι μα πιει το ζουμί του και να δέσει η σάλτσα.
Μοναδες 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου