Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ (για γαρνιτούρα)


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Yλικά
- Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- σπανάκι χοντροκομμένο
- άνηθος
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι, μαραίνουμε το κρεμμύδι τον άνηθο και το σπανάκι.
Μόλις μαραθούν προσθέτω ελάχιστο νερό και περιμένω να εξαφανιστεί. 
Το σπανάκι θα είναι έτοιμο.
Μονάδες 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου