Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΜΠΕΪΛΙΣ


από την Κυριακή Τομπροντή

Η κανονική συνταγή περιέχει ρούμι & μαύρη ζάχαρη αλλά έβαλα τσίπουρο & κανονική ζάχαρη

Υλικά
-1 λίτρο ρούμι
-5-6 κουταλιές σούπας άγλυκο κακάο
-3 φλ. ζάχαρη μαύρη
-1 φλ. νερό
-1 λοβό βανίλιας (δεν είχα & έβαλα σκόνη)
- μοσχοκάρυδο
- κανέλα
- μπαχάρι (προαιρετικά ) από 1-2 τεμάχια.
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος (έβαλα 500 γρ. γιατί την είδα πολύ αραιή την κρέμα)


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, το κακάο και τα μπαχαρικά και αφού πάρουν δυο βράσεις 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε το ρούμι (τσίπουρο) και ανακατεύουμε καλά για άλλα 2 λεπτά 

Αποσύρουμε από την φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι το πρωί όπου και το βάζουμε σε μπουκάλια γυάλινα. Πίνεται άμεσα (δεν θέλει ψυγείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου