Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ 2 ΤΡΟΠΟΥΣ



από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 1 μπουκάλι κονιάκ 1 τρόπος.
- 1 μπουκάλι Bacardi.(ρούμι) 2 τρόπος.
- 400 γρ ζάχαρη
- 13 μανταρίνια


Εκτέλεση
Τρυπάμε τα μανταρίνια με ένα καλαμάκι 5-6 φορές (αφού τα έχουμε πλύνει πρώτα καλά)
Ρίχνουμε μέσα σε βάζο όλα τα υλικά μας.
Ανακατεύουμε και κλείνουμε.
Καθημερινά ανακινούμε το βάζο ώστε να λιώνει σταδιακά ή ζάχαρη.
Δοκιμάζουμε σε 1 εβδομάδα...
Όταν δούμε ότι ή γεύση μας ταιριάζει...σουρώνουμε καί στύβουμε τα μανταρίνια μέσα στο ποτό.
Περνάμε από τουλπάνι η φίλτρο τού καφέ και αποθηκεύουμε.
Σημείωση: εάν το λικέρ το βρίσκουμε γλυκό ...απλά συμπληρώνουμε με το ίδιο ποτό πού χρησιμοποιήσαμε!
Πίνετε παγωμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου