Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΠΕΠΟΝΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1/2  κιλό πεπόνι  ώριμο μυρωδάτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2  λίτρο τσικουδιά η βότκα
- μαστίχα χιώτικη κοπανισμένη
- 250 γρ ζάχαρη


Εκτέλεση
Πολτοποιώ το πεπόνι στο μουλτι. Το  τοποθετώ μαζί με μαστίχα ζάχαρη και αλκοόλ σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Το αφήνω σε δροσερό μέρος για 10-15 μέρες και μετά το σουρώνω όσες φορές χρειαστεί για να καθαρίσει. Το ποτό μας έτοιμο!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου