Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

από τον Ιωαννη Τριφυλλη

Υλικά

- 1 κιλό ακτινίδια (ζυγισμένα καθαρισμένα)
- λίγη βανίλια
- 800 γραμμάρια ζάχαρη ή 400 γραμμάρια φρουκτόζη
- μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ακτινίδια στο μπλέντερ και τα χονδροκόβουμε. Βάζουμε τα χοντροκομμένα ακτινίδια σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια.


Όταν μειωθούν τα υγρά και αρχίζει πια η μαρμελάδα μας να πήζει προσθέτουμε τον χυμέ από μισό λεμόνι .
Αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει. Θα διαπιστώσουμε ότι θα πήξει περισσότερο.

Αν θέλετε να τις αποθηκεύσετε σε αποστειρωμένα βάζα τότε ακολουθούμε τις οδηγίες κονσερβοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου