Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΡΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


από την Pinelopi Kapageridou

Υλικά
- 2 κιλά κυδώνια
- 1700 γρ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό ροδιού
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κούπα καρύδια
- χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
- 2 φύλλα γλυκολούλουδο
Εκτέλεση
βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει μέχρι που να δέσει. παράλληλα καθαρίζουμε τα κυδώνια μας από την φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες! 
όταν δούμε ότι το σιρόπι μας έχει δέσει προσθέτουμε τα κυδώνια και τον χυμό ροδιού! λίγο πριν το τέλος βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τα καρύδια και το γλυκολούλουδο!! 
τοποθετούμε την μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένο βάζα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου