Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΔΩΝΙ, ΤΣΑΠΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΡΟΔΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από την Pinelopi Kapageridou
 Yλικά
- 1 κιλό καθαρό κυδώνι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 ποτήρια χυμό ροδιού
- 2 ποτήρια πολτό τσαπουρνιών
- 1200 γρ. Ζάχαρη
- χυμός ενός λεμονιού
- 1 1/2 ποτήρι νερό


Εκτέλεση
Βράζουμε τα τσάπουρνα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 1/2 ποτήρι νερό για να μην κολλήσει. 
Αφού μαλακώσουν τα τσάπουρνα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό στύβοντας τα καλά για να βγει ο πολτός τους. 
Φοράμε γάντι γιατί βγάζουν χρώμα!! Βράζουμε το 1 1/2 ποτήρι νερό με την ζάχαρη και όταν δούμε ότι δένει προσθέτουμε το κυδώνι, το ρόδι και τα τσάπουρνα. 
Κατά την διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε την μαρμελάδα μας και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό του λεμονιού!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου