Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ

από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
 Yλικά
- 10 λεμόνια
- 1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε 10 λεμόνια καλά και κόβουμε λίγο από το πάνω και κάτω μέρος του λεμονιού.
Τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι κάθετα 3-4 φορές το καθένα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπάζοντας με νερό (και βάζουμε και κάνα δυο δάχτυλα περισσότερο νερό).


Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα κουτάλι τα αδειάζουμε και το άσπρο μέρος μαζί με τα κουκούτσια τα μαζεύουμε σε ένα τούλι και το δένουμε σφικτά. Τις φλούδες που μένουν μαζί με το νερό που έβρασαν τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.




Βάζουμε να βράσουν, βάζοντας και το τούλι με τα κουκούτσια μαζί. Μόλις αρχίσει να πήζει και να μην έχει πολύ νερό, προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη και το ανακατεύουμε καλά.
Μόλις βράσει και πήξει, βάζουμε την μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε για να κλείσουν καλά τα καπάκια.




Την άλλη μέρα είναι έτοιμη για κατανάλωση.
Αφού πετάξουμε τα κουκούτσια,  το τούλι το κρατάμε επειδή σίγουρα θα ξανακάνουμε αυτήν την μαρμελάδα.!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου