Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

MAPMEΛAΔA ΛEMONI

από την Eλένη Kοσμοπούλου
Yλικά
-  Λεμόνια ακέρωτα 800γρ για 2 βαζάκια 
-  150 γρ στέβια
-  Η αναλογία με ζάχαρη είναι 1/7 περίπου 
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λεμόνια και τα κόβουμε σε κυβάκια . Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα τις λευκές ίνες και τα βάζουμε σε ένα τούλι. 
Αυτά έχουν φυσική πηκτίνη και θα τα χρειαστούμε. Βράζουμε τα λεμόνια και το πρώτο νερό το πετάμε . 
Ξανά ρίχνουμε νερό και βράζουμε για 30 λεπτά, ρίχνουμε μέσα και το τούλι με τα κουκούτσια .


Μέτα την μισή ώρα στύβουμε καλά το τούλι να πέσει η πηκτίνη μέσα στα λεμόνια. Ρίχνουμε και την στέβια και περιμένουμε να δέσει, σε χαμηλή προς δυνατή φωτιά, σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο . 
Αποστειρώνουμε βάζα και ρίχνουμε ζέστη την μαρμελάδα Μετά τούμπα τα βάζα, μέχρι να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου