Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

από την Menia Basil
Υλικά
- 1 ½ κιλό κλημεντίνες (18-22 φρούτα, ανάλογα με το μέγεθός τους)
- 4 φλ. ζάχαρη
- 6 φλ. νερό


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Χρησιμοποιώντας ένα βαρύ κοφτερό μαχαίρι, και χωρίς να τα έχουμε καθαρίσει, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, κάθετα ως προς τον άξονα του φρούτου.
Πετάμε την πρώτη ροδέλα με το κοτσάνι και κρατάμε το υπόλοιπο. Η τελευταία ροδέλα κάθε φρούτου η οποία αποτελείται μόνο από φλούδα χρειάζεται να κοπεί ξανά σε κορδελάκια.
Βάζουμε τα φρούτα σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά (με ξεσκέπαστη κατσαρόλα) για 20 λεπτά.
Σε αυτή τη φάση της διαδικασίας μπορούμε να απομακρύνουμε τυχόν κουκούτσια, καθώς με τον βρασμό ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά, έτσι ώστε να διατηρείται μεν ο βρασμός, αλλά να μην είναι έντονος.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Διατηρούνται για 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου