Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Yλικά
- μανταρίνια
- φλούδες μανταρινιού
- φρουκτόζη

 Εκτέλεση
 Με τον πατατοκόφτη καθαρίζουμε το πορτοκάλι μέρος του φλουδιού και τα ζεματάμε και τα ξεζουμίζουμε δυο φορές
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μανταρίνια και τα χονδροκόβουμε τα μανταρίνια στο μουλτι.
Αδειάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. 
Αν έχουν φύγει όλα τα υγρά προσθέτουμε ψιλοκομμένα τις ζεματισμένες φλούδες και τη φρουκτόζη. 
Η αναλογία είναι 1 κιλό ζάχαρη ιση με 600-700 γραμμάρια φρουκτόζη. Συνεχίζω το βράσιμο της μαρμελάδας μέχρι να δέσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου