Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη
 Yλικά
- πορτοκάλια
- μερικές φλούδες πορτοκαλιού καθαρισμένες από το λευκό μέρος
- φρουκτόζη


Εκτέλεση
Καθαρίζω τα πορτοκάλια και τα κόβω σε μικρούς κύβους. Καθαρίζω μερικά φλούδια αφαιρώντας το εσωτερικό λευκό μέρος και τα βάζω να βράσουν. Αλλάζω το νερό και τα ξαναβράζω για να ξεπικρίσουν. 
Βάζω τα πορτοκάλια να βράσουν με λίγο νερό. Όταν βράσουν για να μην υπάρχει στην μαρμελάδα η εσωτερική μεμβράνη τα περνώ από το μπλέντερ (δεν είναι απαραίτητο). Τα βάζω ξανά στην κατσαρόλα να βράσουν και προσθέτω την φρουκτόζη. 
Τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά της μαρμελάδας ανακατεύοντας την συνεχώς. 
Η μαρμελάδα έτοιμη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου