Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΡΟΔΙ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Yλικά
- ρόδια
- φρουκτόζη
- ξυλαράκι κανέλας
- λίγο νερό


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νεράκι και προσθέτουμε τα ρόδια. 

Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε να βράσουν και το αφήνουμε 45 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα. 
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και όταν κρυώσει τα αλέθουμε στο μούλτι ώστε να βγάλουμε όλους τους χυμούς από τα ρόδια.


το περνάμε από σήτα και προσθέτουμε την κανέλα προς το τέλος. 
Όταν η υφή της μαρμελάδας έχει γίνει την κατεβάζουμε από την φωτιά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου