Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

από τη Μυρτώ Κλεοπάτρα
Yλικά
- φράουλες
- ίση ποσότητα καστανής ζάχαρης 
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Εκτέλεση

Βάζουμε τις φράουλες σε μπόλικο νερό κι αφήνουμε 10 λεπτά, αφαιρούμε και ξαναπλένουμε, στο τελευταίο ξέβγαλμα, βάζουμε και λίγο ξύδι. Σε ένα μπολ ή κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες, ρίχνουμε πάνω τη ζάχαρη κ αφήνουμε ολο το βράδυ στο ψυγείο... να βγάλει η φράουλα....
το νόστιμο και κατακόκκινο ζουμί της... Την άλλη μέρα, αν θέλουμε, την μαρμελάδα με κομμάτια, πατάμε τις φράουλες με το πιρούνι, αν όχι, τις βάζουμε στο μπλέντερ να λιώσουν ή στα μέσα του βρασμού τις λιώνουμε με μπλέντερ χειρός. Βράζουμε μαζί με το χυμό λεμονιού... μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας. 
Με τον ίδια τρόπο φτιάχνουμε και το γλυκό από φράουλα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου