Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΑΝΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-φιλέτο  κοτόπουλου
-3 με 4 πιπεριές Φλωρίνης
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κρεμμύδι
-1 πατάτα
-λάδι
-1 ποτήρι κρασί
-3 με 4 κουταλιές τραχανά
-αλάτι
-πιπέρι
-1 ½ λίτρα νερού
-Θυμάρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει με το κρεμμύδι και την πατάτα.
Το ξαφρίζουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα  έχουμε βάλει τις πιπεριές κομμένες το θυμάρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το λάδι και τις τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί.


Όταν το κοτόπουλο έχει βράσει λιώνουμε την πατάτα στο μούλτι και το περνάμε από σήτα ρίχνοντας το στις πιπεριές.
Αφήνουμε να βράσει για κανένα 25λεπτο μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Τα περνάμε όλα από το μούλτι και τότε τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον τραχανά. 


Προσθέτουμε τώρα το αλάτι και το πιπέρι.
Συνεχίζεται ο βρασμός για κανένα 10λεπτο και η σούπα μας έτοιμη.
Σερβίρεται με μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου