Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-  πατάτες
-  μανιτάρια
-  ελαιόλαδο
- μουστάρδα
-  χυμό 2 λεμονιών
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  μπαχαρικό από φλούδες ντομάτας
-  ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.


Στο μούλτι χτυπάμε το λάδι, τον χυμό λεμονιών, το αλατοπίπερο, την μουστάρδα και την σκόνη ντομάτας. Μ αυτό περιχύνουμε τις πατάτες .


Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.


Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια, τα οποία δεν πλένουμε (τα συγκεκριμένα τα μεγάλωσα εγώ , οπότε ξέρω τι είναι, από πλευράς καθαριότητας), και τα βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες


Εν τω μεταξύ έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το φαγητό μας. 
ΝΕΡΟ δεν βάζω!!!
Και επειδή δεν πετάμε τίποτα, τα κοτσάνια των μανιταριών, τα ξεφλούδισα επειδή είναι λίγο σκληρά, τα ψιλοέκοψα και τα έβαλα σε σακουλάκι και στην κατάψυξη!!!


Σε επόμενο φαγητό θα τα χρησιμοποιήσω, είτε σε τραχανόσουπα , είτε σε σούπα λαχανικών!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου