Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΣ

από τη Harula Theodoridou
 Yλικά
- 5-6 μεγάλους λωτοί 1 kg περίπου τα οποία έχουμε πλύνει καλά και κόψει σε μικρά κομμάτια με τη φλούδα τους
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 μήλο σε μικρά κομμάτια
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 500kg ζάχαρη
- 80 gr λικέρ πορτοκαλιού


Εκτέλεση
στο τέλος 10 λεπτά πριν γίνει η μαρμελάδα μας θα χρειαστούμε 80 gr λικέρ πορτοκαλιού.
όλα μαζί τα υλικά εκτός του λικέρ τα ανακατεύουμε μέσα σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο, αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να πάρει μια βράση για 20 λεπτά περίπου, στο διάστημα αυτό το έχουμε ξαφρίσει και κατεβάσει από τη φωτιά.
το χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ να γίνει ένας πηχτός χυλός και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα για να πάρει μία βράση για επιπλέον 35-40 λεπτά, 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε το λικέρ, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τοποθετώντας τα ανάποδα έως ότου κρυώσουν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου