Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

από την Ελένη Kοσμοπούλου

Υλικά
- 2 κιλά βερίκοκα
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 25 περίπου κλωστές κρόκο Κοζάνης
- χυμό μισό λεμονιού


Εκτέλεση
Βγάζεις τα κουκούτσια από τα βερίκοκα. Σε μια κατσαρόλα τα στρώνεις σε στρώμα και από πάνω ρίχνεις τη ζάχαρη. Στρώμα και ζάχαρη. 
Τα αφήνεις όλο το βράδυ να μελώσουν. Την άλλη μέρα τα βράζεις όχι πάνω από 30 λεπτά και ρίχνεις και περίπου 25, κλωστές από κρόκο Κοζάνης. 
Μόλις δέσει η μαρμελάδα ρίχνεις και τον χυμό από 1/2 λεμόνι. Μόλις κρυώσει τη βάζεις σε Βαζάκια. Είναι πολύ νόστιμη. Ο κρόκος την χρυσαφίζει την μαρμελάδα. 
Βγαίνει σε κομμάτια και λιώνει στο ψωμί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου