Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ

από τον Μίλτο Σουλιώτη
Yλικά
- 15 λεμόνια
- 8 φλιτζάνια νερό
- 6 φλιτζάνια ζάχαρη


Εκτέλεση
– πλένεις τα λεμόνια και τα κόβεις ακτινωτά– αφαιρείς τα κουκούτσια και τα μαζεύεις σε ένα κομμάτι τουλπάνι που στερεώνεις με βαμβακερή κλωστή (τα κουκούτσια περιέχουν πηκτίνη)– ψιλοκόβεις τα λεμόνια
– βάζεις όλα τα υλικά (και το πουγκί με τα κουκούτσια) στην κατσαρόλα, εκτός από τη ζάχαρη και σιγοβράζεις για μισή ώρα– αν θέλεις, χρησιμοποιείς ένα μίξερ χειρός (beamer) για να λιώσεις το μείγμα των λεμονιών
– προσθέτεις τη ζάχαρη και σιγοβράζεις για άλλη μισή ώρα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα– έχεις βάλει τα βάζα στο φούρνο (150 βαθμούς για μισή ώρα) και με προσοχή γεμίζεις το ζεστό βάζο με τη ζεστή μαρμελάδα, σφραγίζεις το καπάκι και γυρνάς ανάποδα το βάζο.
Το αφήνεις να κρυώσει τελείως και ελέγχεις αν το καπάκι έχει «τραβήξει προς τα μέσα». Αυτό σημαίνει ότι πέτυχε η κονσερβοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου