Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

από την Pinelopi Kapageridou 


Καθαρίζουμε μία ρίζα τζίντζερ και την τρίβουμε στον τρίφτη. Την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τη σκεπάζουμε με μέλι.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά (το κατέβασα στο 1 και μετά το έκλεισα τελείως) το ανακατεύουμε συνεχώς για 10 με 15 λεπτά.
Αν το βάλουμε σε ένα βάζο στο σημείο αυτό έχουμε ένα σιρόπι για το κρύωμα και τη δυσπεψία. Μπορούμε επίσης να διαλύσουμε 2 ή 3 κουταλιές σε μία κούπα ζεστό νερό για να κάνουμε ένα γρήγορο ρόφημα από τζίντζερ.
Αν θέλουμε να κάνουμε μαρμελάδα, χτυπάμε το μείγμα αυτό στο μπλέντερ προσθέτοντας 1 κουταλιά κορνφλάουρ για κάθε κούπα. Το φυλάμε στο ψυγείο και είναι πεντανόστιμο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου