Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

από τη Voula Lambropoulou
Yλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από μισό λεμόνι


Εκτέλεση
 Έπλυνα τις φράουλες, αφαίρεσα τα κοτσάνια, τις ζύγισα και τις έκοψα στα 2. Τις έβαλα σε ανοξείδωτο σκεύος (κάνει και πλαστικό ή γυάλινο) όλη τη νύχτα μαζί με ζάχαρη σε στρώσεις, δηλαδή μια στρώση ζάχαρη μια στρώση φράουλες. Με αυτή τη διαδικασία βγάζουν το δικό τους ζουμί.
Σήμερα τις έβρασα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

ΔΕΝ πρόσθεσα νερό, είχε ήδη πολύ ζουμί από τις φράουλες και αυτή είναι κ η νόστιμα της μαρμελάδας. Στο τέλος πρόσθεσα χυμό λεμόνι και τους έδωσα μια τελευταία βράση. Έβαλα τη ζεστή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία σε όσες την δοκιμάσετε! Εγώ την αγαπώ επειδή τα κομμάτια μένουν ολόκληρα, δε μου αρέσει εντελώς λιώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου