Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡΑΚΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

από την Eleni Margel Lou

Υλικά
 - 1 λίτρο τσίπουρο, τσικουδιά, βότκα ή ρούμι!!!
- 1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα 
- 1 κιλό ζάχαρη 
- 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ποτό χωρίς να βράσει. Ρίχνουμε μέσα και τα φρούτα μας και την ζάχαρη. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν στη πιο μικρή θερμοκρασία. (παίρνει περίπου 1 ώρα) 
Ρίχνουμε και την αρμπαρόριζα. Αφού δούμε πως έλιωσαν τα φρούτα, σβήνουμε την φωτιά.
Σκεπάζουμε και την άλλη μέρα σουρώνουμε με τουλουπάνι η γάζα λεπτή. 
Προτείνω το ρούμι όμως και με τα υπόλοιπα ποτά θα έχετε ένα όμορφο  ευωδιαστό λικεράκι! 
Στην υγεία μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου