Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

                                                 
από τον  Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-σιμιγδάλι χοντρό
-1 και λίγο ακόμα νερό χλιαρό
-1 βανίλια
-μισό φλιτζάνι φρουκτόζη
-ένα φακελάκι μαγιά
-μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη(με φρουκτόζη)
-1 πρέζα σόδα

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την μαγιά την σόδα την βανίλια την φρουκτόζη κι το νερό.


Όταν γίνει ζύμη τότε την αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη τότε την απλώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.


Απλώνουμε την ζύμη στην λαδόκολλα και στρώνουμε την μαρμελάδα επάνω.
Έχουμε φυλάξει λίγη ζύμη όπου προσθέτουμε λίγο ακόμα σιμιγδάλι για να γίνει πιο σφικτή ζύμη και πλάθουμε κομμάτια ζύμης και τα βάζουμε σταυρωτά πάνω στην πάστα φλώρα


Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς.


Μονάδες 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου