Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΥΚΙΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- κουκιά χλωρά
- πράσινα κρεμμυδάκια
- μαϊντανός
- δυόσμος
- αγκινάρες
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ρύζι

- πάπρικα γλυκιά


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα κουκιά. Μόλις πάρουν μια βράση βάζουμε και τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό μετρημένο 3,5 προς 1 για το ρύζι που θα βάλουμε σε λίγο. 


Μόλις πάρει μια βράση το φαγητό μας προσθέτουμε και το ρύζι και κλείνουμε το μάτι.
Ανακατεύουμε και μόλις σταματήσει ο βρασμός αδειάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου