Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΝΤΟΝΑΤΣ (ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ..)


από την Maria Kaparaki

Υλικά
-2 φλυτζάνια χλιαρό γάλα
-2 φακελάκια μαγιά
-125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
-2 κουταλιές της σούπα ζάχαρη
-1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
-700 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και ετοιμάζουμε μια ζύμη.
Ανοίγουμε ένα φύλλο αρκετά παχύ. Κόβουμε με ένα αρκετά μεγάλο, τσέρκι, ποτήρι, πιάτο η ότι τέλος πάντων εξυπηρετεί τον καθένα στρογγυλούς δίσκους.
Με ένα μικρότερο ποτηράκι, σφηνάκι η καπάκι κάνουμε στο κέντρο κάθε δίσκου μια τρύπα
Τα βάζουμε στον φούρνο στους 60-70 βαθμούς για 5-7 λεπτά και μετά τα τηγανίζουμε. προσέχουμε μόνο να έχουμε αρκετό λάδι στο σκεύος μας ώστε τα ντόνατς να επιπλέουν. 
Η θερμοκρασία μέτρια για να προλάβουν να ψηθούν και εσωτερικά και αφού κρυώσουν λιγάκι είτε τα τυλίγουμε σε ζάχαρη είτε καλύπτουμε τη μια πλευρά με σοκολάτα.
Επίσης προσθέτοντας τυρί, ακόμη και ζαμπόν γίνονται αλμυρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου