από την
Maria Kaparaki
Υλικά
-2 φλυτζάνια χλιαρό γάλα
-2 φακελάκια μαγιά
-125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
-2 κουταλιές της σούπα ζάχαρη
-1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
-700 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και ετοιμάζουμε μια ζύμη.
Ανοίγουμε ένα φύλλο αρκετά παχύ. Κόβουμε με ένα αρκετά μεγάλο, τσέρκι, ποτήρι, πιάτο η ότι τέλος
πάντων εξυπηρετεί τον καθένα στρογγυλούς δίσκους.
Με ένα μικρότερο ποτηράκι, σφηνάκι η καπάκι κάνουμε στο
κέντρο κάθε δίσκου μια τρύπα
Τα βάζουμε στον φούρνο στους 60-70 βαθμούς για 5-7 λεπτά και
μετά τα τηγανίζουμε. προσέχουμε μόνο να έχουμε αρκετό λάδι στο σκεύος μας ώστε
τα ντόνατς να επιπλέουν.
Η θερμοκρασία μέτρια για να προλάβουν να ψηθούν και εσωτερικά
και αφού κρυώσουν λιγάκι είτε τα τυλίγουμε σε ζάχαρη είτε καλύπτουμε τη μια πλευρά
με σοκολάτα.
Επίσης προσθέτοντας τυρί, ακόμη και ζαμπόν γίνονται αλμυρά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου