Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-χοιρινο απαχο
-ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια
-ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
-1 κουταλάκι κύμινο
-1 κουταλάκι κόλιαντρο
-1 κουταλάκι ρίγανη
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 κουταλιές της σούπας μέλι
-λάδι
-αλάτι
-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε φέτες.


Έχουμε ετοιμάσει την μαρινάδα μας με τα αρωματικά μας και τον χυμό με το λάδι και βάζουμε μέσα τις φέτες του κρέατος.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες.


Στραγγίζουμε το κρέας και το περνάμε στο τηγάνι με λίγο λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.



 Tο σβήνουμε με την μαρινάδα.



Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα βαθύ σκεύος και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.



Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για 1 και μισή ώρα.
Λίγο πριν το βγάλουμε από τον φούρνο του ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμα.
Μπορούμε να βάλουμε γύρω από το κρέας να ψηθούν πατάτες.

Την σάλτσα μπορούμε να την σουρώσουμε και να την δέσουμε για το ψητό κρεας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου