Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

από την Τζένη Λάγαρη
Υλικά
-  6 αυγά
-   1 ποτήρι. Ζάχαρη
-  1 ποτήρι αλεύρι μαλακό παρά 2 κουταλιές
-   1 ½  ποτήρι νισεστέ
-   2 κουταλιές μεγάλες κακάο
-  1 μπέικιν πάουντερ
-  2 βανίλιες

Εκτέλεση
Κτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε τρελή ταχύτητα για 5 και παραπάνω λεπτά μέχρι ο όγκος τους να γίνει τριπλάσιος.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το νισεστέ , το κακάο το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια (αν δεν βαριόμαστε και 2 φορές) και τα ανακατεύουμε μαλακά με μια μαρίζ στο χέρι από κάτω προς τα επάνω για να μη καθίσουν τα αυγά.Σε δύο ταψάκια βουτυροαλευρομένα , ή βουτυροκακαομένα μοιράζουμε την ζύμη και ψήνουμε 20 λεπτά σε αέρα στους 170 βαθμού
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα (μπορεί να χρειαστεί άλλα 5 λεπτά ανάλογα το φούρνο)Την άλλη μέρα χωρίζουμε στην μέση τα παντεσπάνια μας και έχουμε 4 ωραίους δίσκους, αν έχουμε υπομονή τα χωρίζουμε στα 3 οπότε έχουμε 6 δίσκους (χρησιμοποιώ ηλεκτρικό μαχαίρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου