Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΘΡΑΨΑΛΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



Υλικά
- Θράψαλα
-λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαλσάμικο
- ψιλοκομμένος μαϊντανός


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα Θράψαλα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και περνάμε τα Θράψαλα ολόκληρα .όταν έχουν μαλακώσει λίγο(έχουν βγάλει τα ζουμιά τους) τα κόβουμε σε ροδέλες και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με μπαλσάμικο και τα αφήνουμε λίγο για να ενωθούν οι γεύσεις.
Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μονάδες 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου