από την Katerina Moumouri
- 5 αβγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη ( το ένα στο ταψί και το άλλο στο μίξερ )
- 1 ποτήρι κόκκινη φαρίνα
- 3 κουταλάκια κανέλα
- 4 μήλα
- Λίγα καρύδια
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε ροδέλες ( όχι χοντρές )
Βάζουμε το βούτυρο σε ταψάκι να λιώσει ( προσοχή να παραμείνει άσπρο, να μην γίνει ρευστό )
Ρίχνουμε στο βούτυρο τη ζάχαρη με την κανέλα.
Βάζουμε τα μήλα και στα κενά καρύδια χοντροκομμένα.
Στο μίξερ ρίχνουμε τα 5 κροκάδια να χτυπηθούν με την ζάχαρη ( το άλλο ποτήρι )
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι, λίγο ασπράδι, μέχρι να τελειώσουν.
Ρίχνω προσεκτικά το μείγμα πάνω από τα μήλα και το ψήνω στους 200 0 c για μισή ώρα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα όσο είναι ακόμα ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου