Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΚΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-ψαρονέφρι
-βότανα(ρίγανη θυμάρι λουΐζα βασιλικό δάφνη)
-ημίγλυκο κρασί
-ξύδι αρκετό
-αλάτι
-πιπέρι
-κύμινο μπόλικο


Εκτέλεση

Ενώνουμε τα αρωματικά φυτά και τα μπαχαρικά και αφού πλύνουμε το κρέας το ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι.


Το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με το κρασί και ξύδι για 1-2 μέρες κατά την συνταγή, αλλά εγώ το άφησα να ψηθεί στο ξύδι περισσότερες μέρες.


Το βγάζω το αφήνω να στραγγίξει και μπαίνουμε στην διαδικασία καπνίσματος όπως κάναμε στην προηγούμενη συνταγή.


Η γεύση του πολύ καλή!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου