από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-άνηθος ψιλοκομμένος
-κρασί λευκό
-σπανάκι
-μαραθόριζα ψιλοκομμένη
-γιαούρτι σακούλας
-τριμμένο τυρί(παρμεζάνα η γραβιέρα)
-λάδι
-λεμόνι
-ζωμό η βραστό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας το.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι τον άνηθο την μαραθόριζα και τα μαραίνουμε με το ρύζι.
Προσθέτουμε και το σπανάκι και το σβήνουμε με κρασί
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και το σπανάκι. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ξύσμα λεμονιού και το λεμόνι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μέχρι να πιει το νερό και να είναι έτοιμο το ρύζι
Το σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου