Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-ρύζι
-κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-άνηθος ψιλοκομμένος
-κρασί λευκό
-σπανάκι
-μαραθόριζα ψιλοκομμένη
-γιαούρτι σακούλας
-τριμμένο τυρί(παρμεζάνα η γραβιέρα)
-λάδι
-λεμόνι
-ζωμό η βραστό νερό


Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας το.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι τον άνηθο την μαραθόριζα και τα μαραίνουμε με το ρύζι.
Προσθέτουμε και το σπανάκι και το σβήνουμε με κρασί
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και το σπανάκι. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ξύσμα λεμονιού και το λεμόνι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μέχρι να πιει το νερό και να είναι έτοιμο το ρύζι
Το σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και τριμμένο τυρί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου