από την
Πηνελοπη Καπαγεριδου
Υλικά
-
1 κουπάκι γιαούρτι των 200 γρ.
- 1 κουπάκι καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο
- 1 βιτάμ λιωμένο
- 2 ½ φακελάκια
μπέικιν
- 1 κουταλάκι
του γλυκού αλάτι
- 800 περίπου
γραμμάρια αλεύρι
- 1 αυγό για
επάλειψη
- σουσάμι
Γέμιση
- 500 γρ. φέτα
η μυτζήθρα
- μαυροπίπερο
- αυγό
Εκτέλεση
Διαλύουμε το μπέικιν
μέσα στο γιαούρτι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα έλικα εκτός από το αλεύρι το οποίο
το βάζουμε λίγο λίγο μέχρι που να δημιουργήσουμε μια ζύμη ελαφρώς σφιχτή που να
μην κολλάει στα χέρια!
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαστούνι και κόβουμε κομμάτια όσο μεγάλα
τα θέλουμε. ανοίγουμε με τα χέρια μας τα τυροπιτάκια και βάζουμε μέσα την γέμιση
και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα! αλείφουμε με το αυγό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά!!
Το ταψί μας το βάζουμε στην τρίτη σχάρα
του φούρνου μας!!όχι στην πρώτη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου