Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΙΦΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


από την Πηνελοπη Καπαγεριδου

Υλικά
-  1 κουπάκι γιαούρτι των 200 γρ.
-  1 κουπάκι καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο
-  1 βιτάμ λιωμένο
-  2 ½   φακελάκια μπέικιν
-  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-  800 περίπου γραμμάρια αλεύρι
-  1 αυγό για επάλειψη
-  σουσάμι
Γέμιση
-  500 γρ. φέτα η μυτζήθρα
-  μαυροπίπερο 
-  αυγό


Εκτέλεση
Διαλύουμε το μπέικιν μέσα στο γιαούρτι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα έλικα εκτός από το αλεύρι το οποίο το βάζουμε λίγο λίγο μέχρι που να δημιουργήσουμε μια ζύμη ελαφρώς σφιχτή που να μην κολλάει στα χέρια! 
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαστούνι και κόβουμε κομμάτια όσο μεγάλα τα θέλουμε. ανοίγουμε με τα χέρια μας τα τυροπιτάκια και βάζουμε μέσα την γέμιση και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα! αλείφουμε με το αυγό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά!!

Το ταψί μας το βάζουμε στην τρίτη σχάρα του φούρνου μας!!όχι στην πρώτη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου