Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΤΗΓΑΝΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ


από την Πηνελοπη Καπαγεριδου

Υλικά
-  1 κιλό .κρέας χοιρινό σε μικρά κομμάτια
-  1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
-  1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
-  1 κουταλιά σούπες ρίγανη
-  1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
-  αλάτι,   πιπέρι
-  1 μεγάλο
κρεμμύδι σε ροδέλες
-  2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
-  1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
-  2 ντομάτες ψιλοκομμένες η 1 κουτί κονκασέ
-  ½  κούπα λάδι


Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας μας να βράσει με νερό ισα που να το σκεπάζει και μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε την μουστάρδα και την κέτσαπ και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Οταν δούμε ότι έχει μαλακώσει αρκετά το κρέας μας προσθέτουμε και το κρεμμύδι.
στο τέλος αφού τραβήξει το νερό βάζουμε το λάδι μας και συνεχίζουμε το στόρισμα για 20 λεπτά προσθέτοντας τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά μας μαζί με το αλάτι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου