Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


από την Πηνελοπη Καπαγεριδου

Υλικά

Για την ζύμη
-  6 φλιτζάνια του ελληνικού καφέ νερό
-  4 « « « καλαμποκέλαιο η ελαιόλαδο
-  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-  1 πρέζα ζάχαρη
-  αλεύρι όσο σηκώσει για να γίνει μια ζύμη κανονική όχι μαλακή.
 Γέμιση
-  Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-  Κολοκύθα κίτρινη τριμμένη και στραγγισμένη
-  Καρύδια
-  ζάχαρη κατά βούληση
-  κανέλα μπόλικη
-  γαρύφαλλο.
-  1/2  κούπα φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι 


Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας καλά και κατόπιν προσθέτουμε και το κολοκύθι.
10 λεπτά πριν γίνει η γέμιση προσθέτουμε και το σιμιγδάλι
Αφού τσιγαριστούν και φύγουν τα υγρά τους προσθέτουμε την ζάχαρη. τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου