Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ αλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

από την Nonna Almani

Υλικά
-  1  φύλλο σφολιάτας έτοιμο ή δικό μας εάν μπορούμε (εδώ ήταν έτοιμο) ξεπαγωμένο
-  2  πράσα πλυμένα και τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
-  1  ματσάκι σέσκουλα, επίσης πλυμένα και κομματιασμένα λίγο μεγαλύτερα
- άνηθος
-   μαϊντανός
-  μάραθος
-  1  μεγάλο κρεμμύδι
-  200 γρ. φέτα
-   αλάτι
-  πιπέρι μαύρο
-   πιπέρι κόκκινο γλυκό.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς (σε χαμηλή φωτιά πάντα), στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και το σκεπάζουμε , γιατί πρέπει να γίνουν σχεδόν έτοιμα.

Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε τα σέσκουλα , τα οποία μαραίνονται αμέσως καθώς είναι τρυφερά, τα μυρωδικά, το αλάτι και τα πιπέρια , ανακατεύουμε δυο τρεις βόλτες ...και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Απλώνουμε πάνω στην ανοιχτή σφολιάτα τη γέμιση, τρίβουμε με το χέρι τη φέτα, γυρίζουμε τυλιχτά σε ρολό, ενώνουμε το τέλος με λίγο νεράκι στα χέρια μας για να κολλήσει το φύλλο καλά .


Αλείφουμε με νεράκι το ρολό για να κολλήσει το σουσάμι


Χαράζουμε ανά 2-3- εκατ. και ψήνουμε στους 200 C πάνω - κάτω για 20΄ 25΄περίπου - μέχρι να ροδίσει-.


Σερβίρουμε στο πιάτο και..καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου