από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες
φλάσκες
- σκόρδο
λιωμένο
- μαϊντανός
- πιπέρια
Φλωρίνης καπνιστή
- αλάτι
- λίγο
πιπέρι καυτερό κόκκινο
- πάπρικα
κατά προτίμηση καπνιστή
- γιαούρτι
στραγγιστό (100 γρ)
- φέτα
τριμμένη
- λάδι
- ξύδι
Εκτέλεση
Αφού τρυπήσω με πιρούνι τις μελιτζάνες τις αλατίζω και τις ψήνω
στο φούρνο.
Καλύτερα βέβαια θα ήταν στο γκάζι για να πάρουν μυρωδιά καπνιστή.
Τις καθαρίζω
και τις βάζω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Όταν κρυώσουν και στραγγίξουν τις λιώνω
με πιρούνι, προσθέτω το γιαούρτι λάδι (κατά βούληση όσο θέλουμε) ξύδι (4 κουταλιές)
αλάτι πάπρικα και το λιωμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύω ελαφρά
με ένα κουτάλι για να δέσει η σαλάτα. Προσθέτω την φέτα ανακατεύω και η σαλάτα έτοιμη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου