Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες
- σκόρδο λιωμένο
- μαϊντανός
- πιπέρια Φλωρίνης καπνιστή
- αλάτι
- λίγο πιπέρι καυτερό κόκκινο
- πάπρικα κατά προτίμηση καπνιστή
- γιαούρτι στραγγιστό (100 γρ)
- φέτα τριμμένη
- λάδι
- ξύδι


Εκτέλεση
Αφού τρυπήσω με πιρούνι τις μελιτζάνες τις αλατίζω και τις ψήνω στο φούρνο.
 Καλύτερα βέβαια θα ήταν στο γκάζι για να πάρουν μυρωδιά καπνιστή.
Τις καθαρίζω και τις βάζω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. 
Όταν κρυώσουν και στραγγίξουν τις λιώνω με πιρούνι, προσθέτω το γιαούρτι λάδι (κατά βούληση όσο θέλουμε) ξύδι (4 κουταλιές) αλάτι πάπρικα και το λιωμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύω ελαφρά με ένα κουτάλι για να δέσει η σαλάτα. Προσθέτω την φέτα ανακατεύω και η σαλάτα έτοιμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου