Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΖΥΜΗ ΑΛΜΥΡΗΣ ΤΑΡΤΑΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-αλεύρι 200 γρ
-1 αυγό
-90 γρ βούτυρο(προσωπικά χρησιμοποίησα λάδι)
-λίγο παγωμένο νερό


Εκτέλεση
Βάζω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και ρίχνω το αλάτι,την ζάχαρη το λάδι και το νερό και το ανακατεύω με τον γάντζο του μίξερ.



Όταν γίνει ζύμη τότε την βάζω σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί.



Όταν θέλουμε να την ψήσουμε την ακουμπάμε σε μια λαδόκολλα την απλώνουμε με τα χέρια μας.

Βάζουμε άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και την  ανοίγουμε με τον πλάστη.
Όταν ανοίξουμε το φύλλο μας τότε το απλώνουμε στο ταψί που θέλουμε και αφού το στρώσουμε το ετοιμάζουμε για την χρήση που το θέλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου