Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (ΚΙΣ ΛΩΡΕΝ)

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
-μανιτάρια ψιλοκομμένα είτε φρέσκα είτε κονσέρβας
- 3 αυγά
-1 κρέμα γάλακτος light
-τυρί τριμμένο
-ψιλοκομμένο ζαμπόν

Εκτέλεση
Έχουμε ετοιμάσει την τάρτα.(Βλέπε συνταγή στις ζύμες)



Σε τηγάνι έχω βάλει τα μανιτάρια,το κοτόπουλο και το ζαμπόν με λίγο νεράκι και το ψήνω μέχρι να σωθούν  τα υγρά τους.
Την ψήνω ελαφρώς μέχρι να πάρει χρώμα.
Απλώνω τα υλικά μου πάνω στην τάρτα.



Έχω χτυπήσει τα αυγά με την κρέμα και το τυρί στο μούλτι και το ρίχνω πάνω στην τάρτα.



Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου