Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  κους κους
-  1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
-  πιπεριές σε ροδέλες
-  μανιτάρια
-  ντομάτες κονκασέ (έβαλα τσέρι)
-  ελαιόλαδο
-  μαϊντανέ
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  καυτερές  πιπεριές για τη γεύση


Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε σταδιακά, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μανιτάρια, τις καυτερές πιπεριές
.


Αφού πάρουν μια βράση βάζουμε αλατοπίπερο και τις καυτερές για να νοστιμίσει.



Αφού πάρει μια-δυο βράσεις το φαγητό προσθέτουμε καυτό νερό, για να μη σταματήσει ο βρασμός. Η αναλογία του είναι 3,5 κούπες νερό για 1 κούπα κους κους


Προσθέτουμε και το κους κους και σβήνουμε το μάτι.


Ανάβουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Μόλις σταματήσει ο βρασμός αναποδογυρίζουμε την κατσαρόλα μας σε ένα ταψί και φουρνίζουμε.

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου