από τον
Παναγιώτη Σαϊνατούδη
Υλικά
- 50 γρ. κορίανδρο ή (5 κουτ. Σουπ.)
- 10 γρ. μαραθόσπορο ή (1 κουτ. Σουπ.)
- 10 γρ. σουσάμι ή (1 κουτ. Σουπ.)
- 10 γρ. λιναρόσπορο ή (1 κουτ. Σουπ.)
- 50 γρ. σιναπόσπορο κίτρινο ή (3 κουτ. Σουπ.)
- 10 γρ. ρίγανη ή (3 κουτ. Σουπ.)
- 10 γρ. θρούμπη ή (3 κουτ. Σουπ.)
- 10 γρ. θυμάρι ή (3 κουτ. Σουπ.)
- 5 γρ. δεντρολίβανο ή (1 κουτ. Σουπ.)
- 10 γρ. άνηθο ή (3 κουτ. Σουπ.)
- 10 γρ. δυόσμο ή (3 κουτ. Σουπ.)
- 10 γρ. πιπέρι μαύρο ή (1 κουτ. Σουπ.)
- 100 γρ. αλάτι* ή (4 κουτ. Σουπ.)
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα παραπάνω βότανα στην αδρή τους μορφή και τα
αλέθουμε λίγο προ του γεύματος, για να είναι φρεσκοαλεσμένα.
Αυτό το αλάτι
περιέχει οξέα και όλα τα ιχνοστοιχεία, όλες τις βιταμίνες (εκτός από Β12, C)
όλα τα ακόρεστα λιπαρά οξέα και όλα τα αμινοξέα.
Επίσης έχει αντιμικροβιακές
και αντιμυκητιακές ιδιότητες και βοηθά στην ρύθμιση της χλωρίδας του εντέρου.
* Στην άναλο δίαιτα μπορούμε να παραλείπουμε το αλάτι.
Πηγή: «ΣΥΝΤΑΓΕΣ για ελαφρά και υγιεινά γεύματα» Ιωάννης Αλ.
Παπαγιαννόπουλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου