Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ


από την  Erisa Milagi 

Υλικά
- Χυμός 8 λεμονιών
- 3/4 κιλού ζάχαρη 
- 5 φλιτζάνια νερό 
- 3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε γυάλινη σουπιέρα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε να λιώσει καλά.
προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Δοκιμάζετε να δείτε αν είναι καλό. 
Ρίχνετε σε δοχείο και παγώνετε για τουλάχιστον 4 ώρες. 
Χτυπάτε με σύρμα ή μίξερ και ξαναπαγώνετε.
Επαναλάβετε τουλάχιστον άλλη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου