Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΛΙΚΙΑ


από την Στέλλα Γίδαρη

Υλικά
-  1 ½  κούπα γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
-  2 αυγά
-  αλάτι 
-  μαύρο και κόκκινο πιπέρι 
-  1/2 φακελάκι μπέικιν
-  Τυρί τριμμένο
-  αλεύρι 

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. 
Ανακατεύουμε μέσα και το τριμμένο τυρί.

Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι . Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνοδεύουμε με τυράκι και ελίτσες και ένα ποτήρι κεφίρ ή ξινόγαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου