Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΤΣΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά για τη ζύμη
- αλεύρι
- μαγιά
- λάδι
- αλάτι
- χλιαρό νερό
Υλικά πίτσας
- διάφορα ψιλοκομμένα αλλαντικά(παίρνω κομμάτια αλλαντικών από το σουπερ μάρκετ)
- σάλτσα 
- ρίγανη
- καρίνο
- ντομάτα
- λουκάνικα χωριάτικα σε φετούλες
- τυρί
- ντομάτα σε φέτες
- πιπεριές σε ροδέλες

Εκτέλεση 
Ετοιμάζω το ζυμάρι σαν ψωμί
Το απλώνω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και το αλείφω με την σάλτσα.
Την ψήνω για λίγο στο φούρνο και μετά την βγάζω και απλώνω τα υλικά. πρώτα το τυρί μετά τα αλλαντικά τα λουκάνικα και από πάνω λίγο τυρί.
Προσθέτω την ντομάτα και τις πιπεριές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου