Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
Για τη ζύμη
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 1 κουταλιά ξύδι
- λίγο αλάτι
- 1 ποτήρι νερό
Για τη γέμιση
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- μπόλικος άνηθος
- σπανάκι
- ανθότυρο 
- φέτα
- λάδι

Εκτέλεση
 Ετοιμάζω την ζύμη και την αφήνω για μισή ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Κόβω τα κρεμμύδια τον άνηθο και το σπανάκι και το βάζω να μαραθούν σε μια κατσαρόλα. Όταν πιουν το νερό τους τα βάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω όταν κρυώσουν το ανθότυρο και την φέτα
Βγάζω το ζυμάρι και το χωρίζω σε 2 μεγάλες μπάλες και δυο μικρές
Ανοίγω φύλλο το μεγάλο κομμάτι και το απλώνω σε λαδωμένο ταψί
Το αλείφω με λάδι και ετοιμάζω το μικρό κομμάτι ζύμης σε φύλλο. Το βάζω πάνω από το λαδωμένο φύλλο και το λαδώνω.
Προσθέτω το σπανάκι με το τυρί και κλείνω τα φύλλα πάνω από την γέμιση.
Ανοίγω δεύτερο μικρό φύλλο και το απλώνω πάνω στην πίττα.
Το λαδώνω
Ετοιμάζω το επόμενο φύλλο και κλείνω την πίττα. Την λαδώνω, την χαράζω και την ψιχαλίζω με νερό
Την ψήνω στους 180 βαθμούς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου