Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΑΚΡΟΣΚΑ (ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ)



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- Πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους, βρασμένες, αλλά να στέκονται
- καρότα ψιλοκομμένα σε κύβους βρασμένα αλλά να στέκονται
- κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ψιλοκομμένο βραστό κρέας ή εάν δεν υπάρχει ζαμπόν ψιλοκομμένο σε κύβους
- Γιαούρτι σακούλας
- άφθονος ψιλοκομμένος άνηθος
- ψιλοκομμένο αγγουράκι σε κύβους
- ραπανάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βράζουμε πατάτες και καρότα. 
Τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. 
Έχουμε ψιλοκόψει όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μαζί με τα καρότα και τις πατάτες.
 Αραιώνουμε το γιαούρτι με νερό, τόσο όσο να έχει κάποια ρευστότητα για να το προσθέσουμε στα λαχανικά.
 Λίγο αλάτι και πιπέρι για βελτίωση της γεύσης και διατηρούμε στο ψυγείο την σούπα μας. Οι ποσότητες των λαχανικών εξαρτάται απο την ποσότητα της σούπα που θέλουμε.
 Μπορεί να διατηρηθεί 2-3 μέρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου