Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ


από την Ntina Ntina

Υλικά
-500 γραμ , γίγαντες
-1 κ.γ σόδα
-3 ώριμες ντομάτες
-2 σκελίδες σκόρδο
-μισό μάτσο μαϊντανό
-1 πράσινη και
-1 κόκκινη πιπεριά
-3 καρότα
-2 κρεμμύδια
-1 κ.σ ντοματοπελτέ
-αλατοπίπερο
-ρίγανη
-2 φύλλα δάφνης
-1 κούπα λάδι
-1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση
Αποβραδίς μουλιάζω τους γίγαντες σε αρκετό νερό με τη σόδα. Το πρωί τους ξεπλένω καλά και τους βράζω να μισηθούν.
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο προσθέτω τον πελτέ και μετά από 2 λεπτά τα υπόλοιπα υλικά συν 1 ποτήρι νερό και τα βράζω για 10 λεπτά 
Βάζω τους γίγαντες στο πήλινο μαζί με την σάλτσα.
Αν δεν τους σκεπάζει βάζω και λίγο νερό. Πασπαλίζω με ρίγανη ,σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω για 1 ώρα στους 180  βαθμούς. 
Μπορείτε να βάλετε και καυτερή πιπεριά ,αλλά εγώ λόγω ζέστης δεν έβαλα!
Επίσης 5 λεπτά πριν τους βγάλετε από το φούρνο τους πασπαλίζετε με παρμεζάνα και τους ξαναβάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου